Зеленського турбує написане “дрібним шрифтом” у договорі зі США, – NYT

15.06.2024, 09:03
160368

Підписана напередодні угода про співпрацю у сфері безпеки між Україною та США може не пережити зміну влади в Білому домі. Це викликає занепокоєння у президента України Володимира Зеленського, пише The New York Times.

Читайте також: Україна готує безпекові угоди зі ще 10 країнами – Зеленський

“Будь-яка зі сторін може розірвати цю Угоду, надавши письмове повідомлення дипломатичними каналами”, яке “набере чинності через 6 місяців”, – йдеться в одному з абзаців договору.

Як зазначає The New York Times, саме такою лазівкою скористався колишній президент США Дональд Трамп, коли 2018 року розірвав “ядерну угоду” з Іраном, підписану його попередником Бараком Обамою. Видання зазначає, що Трамп не приховує своєї зневаги до України і свого бажання позбавити США величезних фінансових зобов’язань перед Києвом.

Сет Джонс, директор проєкту з транснаціональних загроз у Центрі стратегічних і міжнародних досліджень, зазначає, що договір, підписаний Зеленським і Байденом, “далекий від того, чого справді хочуть українці: реального членства в НАТО”, яке, на відміну від вищезгаданого договору, важко відкликати.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com