Активна робота над Формулою миру допоможе зафіксувати реальний кінець війни, – Зеленський

16.06.2024, 09:00
160404

Президент Володимир Зеленський закликав країни-учасниці мирного саміту у Швейцарії до активної роботи над Формулою миру, щоб на другому Самміті вже зафіксувати реальний кінець війни, яку розпочала Росія. Про це глава української держави сказав на початку сесії дводенного Глобального самміту миру в Шейцарії.

Читайте також: У NYT показали повний текст мирної угоди з РФ 2022 року, яка не відбулася

Президент України наголосив, що Путін повинен перейти від “мови ультиматумів до мови світової більшості, яка бажає справедливого миру”.

“Зараз тут немає Росії. Чому? Тому що якби Росія була зацікавлена в мирі, не було б війни… Потім, коли план дій буде на столі погоджений всіма, прозорий для народів, тоді його буде прокомуніковано представникам Росії. Таким чином щоб на другому Самміті миру ми могли зафіксувати реальний кінець війни. Зараз ми починаємо цей шлях. Разом ми повинні довести, що об’єднаний світ є світом миру, світом, який знає як правильно діяти”, – сказав Зеленський.

Президент також підкреслив важливість того, що на Самміт зібралися представники всіх частин світу, всіх континентів.”Ми змогли уникнути одної з найжахливіших речей, а саме поділу світу на супротивні блоки… 101 учасник і ніхто не має привілеїв вирішувати за іншого. Це справжня багатополярність, кожен політичний полюс землі представлений і має свій вплив  на вирішення глобально важливої проблеми”, – підкреслив він.

Зеленський нагадав, що Формула миру, яка стала основою Самміту миру, базується на положеннях статуту ООН.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com