Оксана Марченко: До мене приїхав додому Бородянський сказав, що з “Х-фактора” я повинна піти

23.06.2020, 21:20
76328

Дружина Віктора Медведчука розповіла про те, як до них у гості приходив Зеленський із “Кварталом”, що робитиме з акціями “1+1” і чому хрещеним дочки став Путін. Оригінал на сайті “Страна

Читайте також: Кум Путіна Медведчук вказав у декларації частку в телеканалах “1+1” і “2+2”, – Схеми

Відома телеведуча Оксана Марченко, дружина українського політика і нардепа Віктора Медведчука, в останні тижні знову опинилася в топі новин. Як з’ясувалося, їй належить пакет акцій одного з найбільших телеканалів країни “1+1”.

“Страна” дізналася в Оксани, що вона збирається робити з пакетом акцій і чи має намір брати участь в управлінні телеканалом. Також вона розповіла про своє знайомство із Зеленським, про те, хто її змусив покинути шоу “Х-фактор” та “Україна має талант” на СТБ, з якою метою топ-менеджери “1+1” активно звали її на шоу “Танці з зірками” і чому вона вибрала хрещеним дочки Володимира Путіна.

− Нещодавно стало відомо, що ви володієте 8,22% акцій телеканалу “1+1” та 8,17% акцій телеканалу ТЕТ. Яким чином, як акціонер, ви впливаєте на управління каналів?  Що, на вашу думку, як акціонера, в цих каналах потрібно було би поміняти?

Багато чого потрібно міняти, насамперед — менеджмент. Колишнє і нинішнє керівництво неспроможні, оскільки не відображають інтересів українського суспільства, а спотворюють їх через призму поглядів головного власника. Але для того щоб проводити такі зміни, потрібно володіти контрольним пакетом акцій.

— Тобто ви плануєте розширювати свою частку акцій? 

Я цього не виключаю, все може бути.

− Основним власником цих каналів є Ігор Коломойський. Чи спілкуєтеся з ним?

Я з Коломойським знайома, ясна річ, але не спілкуюся. Ми бачилися багато років тому. Ніяких відносин не підтримуємо, їх і не було ніколи.

— Ви дивитеся ці канали? 

Рідко, тому що редакційна політика каналу побудована на протиставленні однієї частини України іншій. Нав’язується ідентичність за поглядами, близькими частині громадян нашої країни. А цього категорично не можна робити в державі, де люди ходять до різних церков, розмовляють різними мовами,  шанують різних героїв.

— Ваш чоловік заявляв, що бізнесом, яким ви офіційно володієте, фактично керує він. І така схема викликана накладеними на нього санкціями. Розкажіть, як побудовано управління бізнесом, яким ви володієте? 

Читайте також: Кум Путіна Медведчук є бізнес-партнером Коломойського в енергетиці та металургії

Так, мій чоловік дійсно керував бізнесом до того моменту, як став народним депутатом. Зараз бізнесом керують менеджери компаній. Моя функція — наглядова.

— Чи знайомі ви особисто з Володимиром Зеленським? 

Звісно, багато років. Якось він був у нас вдома. Це був радше  діловий візит, Зеленський приїжджав до нас із “Кварталом 95”, ми обговорювали можливу співпрацю. Бувало, перетиналися на заходах, де він був ведучим. Якщо пам’ятаєте, нас були одночасно номіновано у 2011 році на премію “Телетріумф” як ведучих розважальних програм: Володимир Зеленський, Маша Єфросиніна та Оксана Марченко. Перемогла, до речі, я. Власне, ось і все наше знайомство.

— Які стосунки у вас були до обрання його президентом і які нині? 

Спілкувалися ми так, як спілкуються колеги в телевізійному світі. А коли він уже став президентом, наші шляхи не перетиналися.

— Як ви ставитеся до його діяльності як президента?

Незадовільно. Він повинен був зробити більше. Власне, я і не голосувала за нього — у мене були великі сумніви в його компетентності на цій посаді.

— Ви не голосували за Зеленського ані в першому, ані в другому турі виборів президента?

Ясна річ, що ні.

— А за кого, якщо не секрет?

У першому турі підтримала Юрія Бойка, а в другому взагалі не голосувала. Для мене був уже очевидний результат. Ані Зеленський, ані Порошенко на посаді президента мене, як громадянина, не влаштовували.

— Ви говорите, Зеленський повинен був зробити більше на посаді президента. Що ви маєте на увазі?

Читайте також:  Партія Медведчука привітала країну-агресорку з Днем Росії від імені українців

Мир. Це перше і ключове. Коли трапляються аварії, людина може загинути не від травм, а від кровотечі. Бойові дії — це та сама кровотеча в Україні, яку терміново потрібно зупинити. А вже потім можна відновлювати організм, тобто економіку. Рівень життя людей потрібно підвищувати. Не можна, щоб люди похилого віку жили під загрозою померти від голоду. Українці не заслуговують на таку долю.

— Як ви розцінюєте війну, яка сьогодні відбувається на території України?

Я, як історик, вивчала свого часу прекрасний предмет — історіографію (предмет, вивчають саму історичну науку  Ред.). Так от, концепції історичних шкіл з одного і того самого питання досить часто були протилежними. Для встановлення історичної справедливості потрібен неупереджений аналіз. Сподіваюся, його зроблять наші нащадки, тому що сьогодні неможливо бути об’єктивним, ми не володіємо всією повнотою інформації. Хто перший почав? Навіщо? Тому яка зараз різниця, як називати те, що відбувається на сході України, якщо гинуть люди, якщо українці не разом? Люди розділені, сім’ї розділені й тривають бойові дії. Яка різниця, з якого боку стріляють, якщо руйнуються будинки, страждають громадяни України з обох сторін лінії зіткнення?

— Ви вважаєте, що в Україні — громадянська війна? 

Знаєте, я не політик, я — мама, дочка, сестра. Я — жінка. Православна християнка. Для мене немає поганих — я люблю всіх людей. І з цієї позиції я люблю і одних, й інших. Моє серце розривається. Я хочу миру для всіх. Мир за всяку ціну. Треба з усіх боків політикам приборкати свої амбіції і почати переговори. Мінські угоди — єдине, що визнано у світі як можливість зупинити кровопролиття і знову возз’єднати нашу країну. Нам треба підвести риску і сісти домовлятися, щоб повернути мир і привести економіку до ладу. Ми ж у цьому сенсі не унікальні. Скільки військових конфліктів відбувалося і відбувається в усьому світі! Вже не існувало би ніяких держав, якби люди не вміли домовлятися один з одним. Чому ж нам не вистачає мудрості залишити образи, пробачити один одного і йти далі? Ми ж не планета мавп, ми люди розсудливі й добрі, я сподіваюся.

Читайте також: Майже сто компаній Марченко, нерухомість та ювелірка: кум Путіна Медведчук показав свої шалені статки

— Поговоримо про вашу роботу на телебаченні. Чому ви пішли з телеканалу “СТБ”? 

А хто вам сказав, що я пішла? “Х-Фактор”, “Україна має талант” — проекти, яким я віддала найкращий час свого життя, 13 сезонів! Тоді у цих шоу були найкрутіші рейтинги, які більше нікому й не снилися. Невже ви думаєте, що я за своїм бажанням пішла би?

— Тобто вас звільнили? 

Одного разу до мене додому приїхав Володимир Бородянський, який тоді був керівником холдингу StarLightMedia, і запропонував мені звільнитися за власним бажанням. Він наводив багато аргументів, але загалом все зводилося до того, що я стала неугодною. Вони хотіли позбутися мене будь що.

— Це пов’язано з політичною діяльністю вашого чоловіка? 

Читайте також: Перші заробітки: з чого починали українські мільярдери

Ясна річ, це все через Віктора (Медведчука —  Ред.). Як й у випадку з проектом “Танці з зірками”. Це була дискримінація мене, як дружини, через політичну позицію та погляди чоловіка. Власники холдингу зіграли в цьому не останню роль. Ці події припали саме на той час, коли в Україні посилився розгул націонал-радикалів, нагніталася ненависть до так званих “ворогів народу” в нашій особі, та й диванні тролі створювали відповідний фон у соцмережах. І власники холдингу вирішили, що простіше принести мене в жертву, ніж виправдовуватися. Те саме, що відбувалося на “Танцях” (з зірками —  Ред.). І там, і там власники каналів за рахунок мене вирішували свої питання дискредитації мого чоловіка. Я хотіла би написати це великими літерами, жирним шрифтом, щоб до всіх цих діячів  нарешті дійшло: Віктор — патріот України. І я завжди буду його підтримувати, скільки би бруду на нас не виливалося.

— Так чому все-таки вас попросили покинути СТБ?

Тому що там я несла добрий, позитивний фон для нашої сім’ї. Я всім допомагала, всіх підтримувала. Сім’я фінансово брала участь у житті багатьох конкурсантів “Україна має талант”  та “Х-фактора”, просто ми цього ніколи не афішували. А створювати позитивний імідж дружини Медведчука взагалі не входило ні в чиї плани, тим паче прихильників Сороса (Джордж Сорос, американський фінансист, інвестор —  Ред.). І коли виникла така ситуація, то ніякі мої заслуги перед телеканалом вже не працювали. Тож я не пішла з “СТБ” — мене “пішли”. Але вони не хотіли, щоб все так виглядало. Вони тиснули на мене, тиснули і зрештою я вирішила чинити опір — написала заяву на звільнення. Не буду приховувати, що важко переживала цю зраду з їхнього боку.

— Ви зараз дивитеся “Х-Фактор”? Що думаєте про те, як змінилася передача?  

— Не дивлюся. Іноді потрапляю на окремі виступи учасників в YouTube, просто стежу за талановитими хлопцями. Навіть не знаю, чи йде ще таке шоу.

 

— Хто і як вас запросив на проект “Танці з зірками”? Чи спілкувалися ви з цього приводу з топ-менеджментом телеканалу або ж з Коломойським? 

— Це цікава тема. “Танці з зірками” почалися в моєму житті за два роки до, власне, моєї участі в “Танцях з зірками”. Були десятки дзвінків від менеджера каналу Володимира Завадюка (керівник напряму Big Entertainment Shows 1+1 media — Ред.), а також Олександр Ткаченко (тоді — генеральний директор 1+1 media, нині міністр культури — Ред. обговорював моя участь у проекті.

— А співбесіду в Коломойського проходили?

Ні. Умовляв мене безпосередньо Володимир Завадюк, креативний продюсер проекту. Він, так би мовити, брав мене змором, у пам’ять про нашу спільну роботу на “Україна має талант”. Він там був журналістом.

— Він два роки вмовляв вас взяти участь у “Танцях”?

— Так. Це були не тільки дзвінки, а й зустрічі. Завадюк навіть зустрічався з моїм чоловіком, Віктором, щоб той вплинув на мене. Але чоловік був спочатку категорично проти.

— Чому?

— Не тому, що не вірив у мене. Він розумів, що нічим хорошим це не закінчиться. Він добре знав, що являють собою Коломойський і Ткаченко, і постійно говорив мені про це.

— Чому зрештою ви все ж погодилися брати участь у цьому проекті? 

Скажу відверто: захотілося навести шороху в цьому болоті. Довгі роки наша сім’я перебуває під постійним пресингом, тролінгом, буллінгом, хейтом — я навіть не знаю, як це назвати. У певний момент ти починаєш просто іронізувати з цього. Напевно, мені хотілося вийти на паркет, щоб всі ці люди, які й до цього ненавиділи нас, могли робити це відкрито і чесно. Навіщо шепотітися за спинами? Ось вона я. Дивіться. Ми — чесна родина, яка все життя живе в Україні, платить податки, ніколи нікого не обманювала. Ми — патріоти до мозку кісток. Все наше майбутнє ми пов’язуємо тільки з Україною. За що ви нас ненавидите? Давайте, дивіться, можете плювати в мене! Приблизно таким було моє посилання, і тоді Віктор мене підтримав.

— Тобто, погоджуючись на участь у проекті, ви знали, що підніметься хвиля хейта, але все одно вирішили брати участь?

Звісно. Я ж не живу в ілюзіях. Розуміла, що буде жорсткий емоційний пресинг. І справді був великий скандал, коли оголосили про мою участь у шоу. Я тріумфувала. Ось тепер я побачила, хто є хто.

— Ви маєте на увазі когось конкретного?

Чітко пам’ятаю момент, коли менеджмент каналу дізнався, що біля музею, де проходила презентація нового сезону, збирається акція протесту націонал–радикалів проти мене. Спочатку організатори запропонували мені не приходити на презентацію. Я відмовилася. Тоді мені запропонували пройти через службовий вхід. Я знову відмовилася. Вони намагалися мене не пустити, щоб уникнути негативу для них самих. Але для мене було важливим пройти через цю юрбу, цим “коридором ганьби”, тому що ганьбою були ті люди, які стояли і тролили мене. За що? Все це зробило мене сильнішою. Дурний героїзм, звісно…

— Героїзм — це ви про що?

Я ж зазнала травми ще перед початком шоу й далі танцювала на знеболювальних. Але тепер я знаю, що я можу взагалі все, мені все до снаги. Я ніколи не боялася ніякої праці. Ба більше, я незабаром розміщу фільм про мою участь у “Танцях”, де розповім всю таємницю цього проекту. Адже це дуже складна праця, і, ясна річ, що за півроку ніхто не може навчитися танцювати, як професіонал. Але це шоу — не про танці. Це шоу про людей, які виходять із зони комфорту. Я тренувалася по шість годин на день півроку до проекту.

— Всі учасники починають підготовку так заздалегідь до публічного початку шоу?

Ні, це була моя ініціатива. Я сама — спортивна людина, тренуюся по п’ять разів на тиждень із тренером. А спеціально для танців додатково брала уроки у педагогів-танцюристів. Я ж ніколи до цього не займалася танцями. Танцювальні кроки — це не анатомічна історія, ці рухи не природні для тіла у звичайному житті. У тій же румбі або ча-ча-ча з’являється таке відчуття, що в тебе коліна вивертаються навиворіт. Це інша пластика тіла. Тут не питання, “буратіно” я чи не “буратіно”. Ми всі “буратіни”, хто не займається бальними танцями професійно. За задумом навантаження і складність танців потрібно було збільшувати поступово, щоб одразу, скажімо так, “не вбивати” ноги. Але мені траплялися складні танці. Я вийшла на пік своєї форми тільки до контемпорарі, але вважала за потрібне піти.

— Ваш відхід дійсно був пов’язаний із травмою чи першопричиною була та сама хвиля хейта?

Ні, я би продовжувала працювати незважаючи на інформаційний негатив. Але танці ускладнювалися, а два переломи на ребрах погано зросталися. Я зазнала травми ще до першого ефіру, як я говорила раніше, коли ми репетирували складну підтримку. Але танцювала на знеболювальних всі ці сім тижнів. Перед тренуваннями їздила до лікаря, який обколював мені спину. Це було дуже важко. Лікар сказав, що я ризикую на місці переломів отримати проблеми зі здоров’ям, тож це було радше медичне рішення.

— Ви не шкодуєте про те, що зважилися на участь у проекті? Адже репутаційно він виявився для вас, м’яко кажучи, непростим.

Я багато сил віддала “Танцям”, але не шкодую. Це чудовий досвід, який особисто мене збагатив. Але коли я опинилася всередині “Танців”, зрозуміла, що це був абсолютно цинічний, підлий і підступний план пана Ткаченка, Володимира Завадюка, головного судді проекту Влада Ями і, зрозуміло, власника каналу, пана Коломойського.

— У чому полягав цей, як ви кажете, підступний план?

Читайте також: Медведчук заявив, що Зеленський зрадив своїх виборців, бо не скасував закон про українську мову

У дискредитації мене, а через мене — сім’ї. Який сенс цькувати одного Медведчука, звинувачуючи його в усіх смертних гріхах і демонізуючи його на рівному місці, якщо в нього така гарна дружина, яку люблять і знають мільйони, яка допомагає людям? А давайте-но ми з неї теж зробимо опудало, затавруємо її ганьбою і будемо цькувати їх разом? Це була чиста провокація.

— Вона вдалася?

— Це вже зовсім інша історія. Світ не без добрих людей. Один із моїх шанувальників, який був обурений ставленням до мене з боку суддів проекту та каналу, показав мені телефонні листування між Коломойським і Ткаченком, між Ткаченком, Завадюком і Владом Ямою, з яких випливає (якщо це дійсно мало місце), що це була спланована провокація. За їхнім планом, я не повинна була дійти навіть до 7-го туру. Цьому повинні були перешкодити судді, але їм весь час заважали глядачі, які голосували за мене. Тоді вони побачили, що у них нічого не виходить, й почали змінювати правила голосування (і не раз) просто в процесі проведення шоу. Це було верхом цинізму… Але немає нічого таємного, що не стало б явним. І як писав Булгаков у “Майстрі та Маргариті”: “Аннушка вже розлила олію”. Після всього, з чим мені довелося зіткнутися на цьому каналі, чоловік каже, що почав відчувати легкий шелест крил за моєю спиною. Скажу одне: я ні на кого не тримаю зла. Але ж граф Монте Крісто теж ні на кого не тримав зла. Рано чи пізно все таємне стає явним. Життя насправді дуже справедлива штука.

— Як до цієї ситуації і взагалі до участі в проекті ставився ваш чоловік і діти?

Моя сім’я — не просто мій тил: це і тиха гавань, і, якщо треба, найсильніші космічні війська. Ми все обговорюємо до моменту ухвалення рішення. Але якщо рішення вже ухвалено, ми всі як один кулак. Мене підтримувала сім’я, і це давало сили. Мої діти і батьки приїжджали на ефіри, за лаштунки, щоб підтримати мене. Чоловік розумів, що мені потрібно тільки їсти і спати, тому що я приходила додому і валилася з ніг. Всі обов’язки щодо дому, сім’ї і дітей він звалив на себе, і я йому дуже вдячна. Цей досвід нас ще більше згуртував.

Читайте також: Нацрада перевірить телеканали Медведчука через розпалювання ворожнечі

А що стосується цькування, так це ж не зараз почалося. Ми дуже філософськи до цього ставимося. Я як людина побожна розцінюю будь-яку ненависть і критику як щаблі, якими я піднімаюся вгору. Якщо ти не уподібнюєшся до тих, хто спрямовує на тебе свою негативну енергію, ти ростеш над собою. Тільки хвилююся за дітей. Вони ще тільки мають навчитися бути сильними.

Пам’ятаю, коли донька була ще маленька, а у нас у країні почалося “демократичне свавілля”, вона плакала й питала: “Мамо, чому вас так сильно ненавидять, чому хочуть вбити?”. Я говорила, що вони так жартують, це така гра. Але коли вона підросла, це було складніше пояснювати грою. Десь залишилися ці рубці на серці в моїх дітей. Ми завжди їм говорили: ми не захистимо вас від цього жорстокого світу, але можемо навчити вас бути сильними. Головне — бути чесною, порядною людиною, любити людей і не відповідати злом на зло. У цьому наша могутність — ми ніколи не опустимося до “зуб за зуб” та “око за око”.

— Після відходу з СТБ і з шоу “Танців з зірками” масовий глядач давно вас не бачив. Чим ви займаєтеся відтоді? Чи плануєте нове шоу?

Життя після оплесків тільки починається. Причому життя чесне. Час, що звільнився після відходу з телебачення, я присвячую допомозі людям: створила свій благодійний фонд. Хоча наша сім’я і так понад 20 років займалася благодійністю. Чужої біди не буває. Це колосальна робота і я черпаю в цьому натхнення. Тисячі операцій, десятки врятованих життів… Не буду все перелічувати. Бог бачить, що я роблю. Але хочу робити ще більше. А нині, зіткнувшись з епідемією коронавірусу, я зрозуміла, що у нас у країні все не просто погано, а катастрофічно погано.

— Що ви маєте на увазі?

На гарячу лінію мого благодійного фонду за час карантину надійшли десятки тисяч дзвінків — не просто криків, а криків про допомогу. Я навіть хотіла для наших волонтерів запросити психолога, тому що хлопцям було нестерпно днями слухати про біль, гіркоту, образу та безвихідь. До нас зверталися лежачі хворі, інваліди, які не мають засобів до існування, які навіть не можуть піднятися, щоб купити собі їжі. Вони кинуті, розумієте? А пенсіонери, які рахують копійки? Люди просили просто привезти їм поїсти. Є речі, які за межею добра і зла. За час карантину ми розвезли по Україні понад 40 тис. продуктових наборів, а це понад 350 тонн продуктів. Від березня до середини червня наша сім’я виділила на благодійні цілі понад 35 млн грн. Але це ж крапля в морі. А чого варті сотні листів від керівників лікарень,  медичних, дитячих установ, де в кожному листі: “Оксано, допоможіть, привезіть ліків, техніку, засоби захисту для лікарів, молитва і свята вода вже не допомагають”… Це називається відчай.

— Як ви самі провели карантин? Дотримувалися самоізоляції?

Так, ми законослухняні громадяни, які були вдома, дотримувалися карантину і продовжуємо його дотримуватися в громадських місцях.

— Чим займаються ваші діти? Скільки їм років? Хочуть вони піти вашими стопами і робити кар’єру на телебаченні чи стопами батька і стати політиками?

Старший син Богдан закінчує університет у Парижі, вивчає бізнес, йому незабаром буде 23 роки. Даринці 16, вона навчається в Києві. Вона поки не вирішила щодо професії.  Вони чудові діти, дуже порядні, ми ними пишаємося. Ми не тиснемо щодо їхнього вибору. Обговорюємо різні варіанти, але вони самі ухвалюватимуть рішення. Важливо вміти відпускати дітей люблячи.

— Вашу доньку Дарину хрестив президент Росії Володимир Путін. Хто був ініціатором цього кроку? 

Ініціатором була я. Попросила чоловіка звернутися з проханням до Володимира Володимировича, щоб він похрестив нашу дочку.

— Чому обрали саме його?

— Це особиста духовна історія, про яку, можливо, я коли-небудь розповім. Що ж до хрещеного, то давайте одразу розділимо Путіна як президента Російської Федерації і Путіна як православну людину, яка хрестила нашу дочку. Тільки в контексті православної людини я хочу про нього говорити. Тому я його і вибрала.

— Підтримуєте ви нині спілкування з Володимиром Путіним? Як часто він спілкується зі своєю хрещеницею? 

Читайте також: Батько Медведчука допомагав у роки Другої світової війни нацистам – екс-міністр

Він чудовий хрещений, який регулярно спілкується з хрещеницею. Вітає її з днями народження. Якщо коли-небудь вона вважатиме за потрібне щось розповісти про це спілкування, вона це зробить. А ми, звісно, спілкуємося з Володимиром Володимировичем, підтримуємо стосунки. Ба більше, якщо б у мене була ще одна дитина, я знову попросила би стати хрещеним саме його.

— Хресна мати вашої дочки — Світлана Медведєва, дружина третього президента РФ Дмитра Медведєва. Підтримуєте стосунки? 

Так, безумовно, і зі Світланою, і з Дмитром Анатолійовичем. Це глибоко побожні православні люди, таких дуже мало.  Хрещена бере активну участь у духовному становленні Даринки, що для мене дуже важливо. Це і спільні церковні служби, і духовна література, і милосердя, благодійність, причащання разом із хресною. Як я можу не радіти, коли моїй дочці приділяють таку увагу? Це ж чудово.

— Ви не сумуєте за телебаченням? Чи не думали вести свій проект в YouTube? Нині багато хто з колишніх телеведучих це роблять.

Я не звикла говорити про себе в минулому часі. Я не можу бути колишньою. Можу бути тільки майбутньою. Все попереду. А що стосується майданчиків для спілкування з аудиторією, у мене є прекрасний профіль в Instagram. Вважаю, це дуже чесна штука. Там я відповідаю на запитання своїх підписників, порушую теми, які їм цікаві. Всі тролі у мене сидять тихенько або йдуть у бан. У моєму Instagram такої демократії, як паскудної вседозволеності, немає: там порядність править бал, тому для біса там місця немає. Паралельно працює і YouTube-канал, де я регулярно публікую свої старі та нові роботи, але сидіти і щось там мовити щодня я не хочу. Що ж до майбутнього, то ніхто не знає, що Господь готує для кожного з нас. Але як я вже сказала, після оплесків життя тільки починається.

— Нині багато хто з телеведучих, журналістів, артистів ідуть у політику. Не відвідували вас думки про політичну кар’єру? Ви обговорювали це питання з чоловіком? 

Політикою повинні займатися професійно підготовлені люди. Саме сьогодні ми бачимо, що може статися з країною, коли в політику приходять дилетанти. Я ж хочу залишатися найкращою дружиною для свого чоловіка, яка буде поруч і в радості, й у смутку. Можна сказати, що я в політиці разом із ним. Він там, а значить, я завжди буду поруч із ним “шарудіти своїми крилами”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com