Китай використовує конфлікт на Близькому Сході, що зміцнити свій імідж “чесного посередника” – ISW

11.11.2023, 10:04
149605

КНР використовує ізраїльсько-палестинську війну, щоб зміцнити свій імідж «чесного, відповідального посередника» на відміну від «упереджених» Сполучених Штатів.

Читайте також: Суд залишив Коломойського під вартою

Про це інформує Інститут дослідження війни ISW.

Міністерство закордонних справ КНР та державні пропагандистські видання неодноразово засуджували насильство між Палестиною та Ізраїлем з 7 жовтня, але ніколи не засуджували ХАМАС.

Вони неодноразово заявляли, що суттю конфлікту є відсутність палестинської держави, і пропагували рішення про створення двох держав.

Повідомлення Китаю вказує на те, що він підтримує Палестину, щоб отримати дипломатичний вплив серед країн Близького Сходу, які симпатизують їй.

Дипломатичні зусилля Пекіна в ООН і на двосторонньому рівні свідчать про намагання створити імідж важливого та справедливого посередника на Близькому Сході та заручитися підтримкою лідера міжнародної системи.

Зокрема, МЗС і державні видання, такі як The Global Times, критикували підтримку США Ізраїлю та повторювали, що КНР не має «егоїстичних інтересів» у конфлікті та прагне встановити мир і справедливість.

Представники КНР також обговорили ізраїльсько-палестинський конфлікт зі Сполученими Штатами, ЄС і країнами Близького Сходу, включаючи Оман, Саудівську Аравію, Йорданію та ОАЕ.

1 листопада КНР взяла на себе головування в Раді Безпеки ООН і заявила, що її пріоритетом у цій ролі буде сприяння припиненню вогню та припинення війни Ізраїлю та ХАМАС, запобігання додатковим жертвам серед цивільного населення, запобігання більш масштабним гуманітарним катастрофам. , і запобігти виникненню конфлікту.

Водночас  КНР продовжила розгортання військово-морських сил на Близькому Сході під час війни Ізраїлю та ХАМАС, можливо, як засіб посилення свого впливу на Близькому Сході.

44-та оперативна група з супроводу PLAN завершила звичайну місію з супроводу в Аденській затоці 2 жовтня, але залишилася неподалік, щоб здійснити серію «візитів доброї волі» в Оман, Кувейт, Катар та ОАЕ до 3 листопада.

«Від’їзд оперативної групи 3 листопада робить малоймовірним те, що її розширена присутність мала на меті реагувати на непередбачені ситуації, пов’язані з ізраїльсько-палестинським насильством, оскільки насильство все ще триває. Створення військово-морських об’єктів КНР на Близькому Сході сприятиме майбутньому розгортанню PLAN», – йдеться у повідомленні ISW.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com