Хай живе король: Чарльза III коронували на службі у Вестмінстерському абатстві

6.05.2023, 19:04
140143

6 травня 2023 року було короновано старшого сина покійної королеви Єлизавети II – короля Чарльза III. На церемонії коронації у Вестмінстерському абатстві разом з ним було короновано його дружину королеву Каміллу.

Читайте також: Good save the King: у Лондоні відбувається коронація Чарльза ІІІ

Ще за життя королева Єлизавета II у рік святкування свого платинового ювілею правління (70 років царювання) заявила, що бажає, щоб дружина його сина Чарльза — Камілла — отримала титул королеви-консорта після того, як Чарльз зійде на трон. Ймовірно, таким чином Єлизавета II вирішила нагородити свою невістку, яку спочатку недолюблювала і не хотіла, щоб її син одружився з нею багато років.

Королева Камілла та король Чарльз III на коронаційній службі у Вестмінстерському абатстві

Вестмінстерське абатство було сценою кожної з останніх 38 коронацій, починаючи від Вільгельма Завойовника 1066 року, і очевидно, що король Чарльз III відчув тяжкість історії на своїх плечах у цей урочистий момент його власної коронації тут.

Коронація короля Чарльза III у Вестмінстерському абатстві

Перед моментом коронації король був помазаний святою олією далеко від сторонніх очей. Він був одягнений у біле лляне вбрання під назвою Colobium Sindonis, золотий плащ під назвою Supertunica, а навколо його талії був одягнений коронаційний пояс.

Коронація короля Чарльза III у Вестмінстерському абатстві

Після освячення при помазанні королю було вручено коронаційні регалії. Далі король Чарльз присягнув на Біблії і поцілував її, прийнявши присягу.

Король Чарльз III на своїй коронації у Вестмінстерському абатстві

Королю під час служби поклали на голову корону Святого Едуарда. Це сталося, коли Чарльз перебував у коронаційному кріслі, він же трон Святого Едуарда. Під кріслом знаходиться “камінь долі”, що його століттями використовували для коронації шотландських королів, а до Лондона привезли напередодні із Шотландії спеціально для коронації Чарльза III.

Корона Святого Едуарда
Коронація короля Чарльза III
Коронація короля Чарльза III

Корона Святого Едуарда була вперше виготовлена ​​для Карла II 1661 року і стала заміною попередньої корони, яка була переплавлена ​​1649 року. Мати Чарльза – Єлизавета II – у день коронації також коронувалась у короні Святого Едуарда (від того часу цю корону більше ніхто не одягав), але потім носила іншу – корону Британської імперії, яка була створена 1937 року для коронації батька Єлизавети II – короля Георга VI – компанією Garrard & Co.

Король Чарльз III на своїй коронації у Вестмінстерському абатстві

Далі принц Вільям, старший син Чарльза і перший у лінії наслідування престолу, дав клятву вірності. Потім він підвівся, торкнувся корони і поцілував короля в щоку. Чарльз був зворушений, коли він кивнув своєму синові і сказав “амінь”.

Принц Вільям на коронації свого батька короля Чарльза ІІІ
Принц Вільям дав клятву королю Чарльзу III під час коронації

Потім було короновано дружину короля Каміллу. Їй поклали на голову корону королеви Марії, яку вона носила на коронацію короля Георга V 1911 року. Корона прикрашена діамантами покійної Єлизавети II — Cullinan III, IV і V, які вона часто носила як брошки. Під час коронації Чарльз та Камілла сиділи у спеціальних тронах The Chairs of Estate. У цьому самому троні коронували Каміллу. Трони були зроблені для коронації королеви Єлизавети ІІ.

Королева Камілла на коронації у Вестмінстерському абатстві
Королева Камілла на коронації у Вестмінстерському абатстві

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com