Лікують алергію, головний біль та подовжують сон: три кімнатні рослини, які покращують життя

15.03.2023, 23:03
137377

Вважається, що 15-хвилинна взаємодія зі своїми рослинами, включно з турботою про них, знижує рівень стресу. Але деякі кімнатні рослини можуть зробити більше, ніж просто прикрасити ваш простір і покращити настрій — вони можуть зменшити кількість токсинів у повітрі та зробити простір вашого житла здоровішим.

Читайте також: Російська блогерка попросила притулку в Албанії, де її арештували за підозрою у шпигунстві

Про те, які саме рослини на це здатні, повідомляє Womans World.

І хоча вчені стверджують, що одна або дві кімнатні рослини мало що зроблять для очищення повітря в помешканні, а щоб по-справжньому поліпшити його якість — потрібен очищувач повітря, деякі властивості рослин все ж свідчать на користь того, що їх варто почати вирощувати у своїй оселі.

Англійський плющ бореться з алергією

Найчастіше причиною алергії може бути цвіль. А англійський плющ уміє із нею боротися.

Вчені Американського коледжу алергії, астми та імунології виявили, що ця рослина зменшує кількість спор цвілі, які переносяться повітрям всередині скляних контейнерів.

Помістіть англійський плющ у кімнаті, що найчастіше використовується, але майте на увазі, що він токсичний і його треба тримати якнайдалі від дітей і домашніх тварин.

Золотий потос блокує головний біль

Сциндапсус — золотий потос, — рослина, як виявилося, не лише гарна, а й корисна.

Надлишок токсинів у приміщенні, які називають летючими органічними сполуками, що виділяються всім — від килимових покриттів до ізоляції та виробів із дерева, може викликати головний біль. У статті, написаній у дослідженні Медичної школи Маунт-Сінай, дослідники заявили, що золотий потос знижує рівень токсинів, які називаються бензолом і трихлоретиленом. Крім того, дослідження 2005 року показало, що він видаляє 74 відсотки летких органічних сполук, включно з формальдегідом, толуолом і ксилолом, у щільно закритій камері.

Алое вера допомагає краще спати

Алое, якщо розташувати його на прикилимовій тумбі, буде виділяти кисень і поглинати вуглекислий газ із повітря навколо ліжка. Підвищуючи рівень кисню в нічний час, ви можете збільшити тривалість відновлювального повільного сну. Це міркування базується на дослідженні 2018 року, яке показало, що щури, які зазнали анестезії, а потім впливу вищого рівня кисню, проводили більше часу у повільнохвильовому сні.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com