Тестують сучасні станції: росіяни почали військові маневри на кордоні з Польщею

14.03.2023, 10:32
137293

Російська армія проводить радіолокаційні навчання в Калінінградській області, РФ. Для спостереження за небом солдати Путіна використовують потужні радіолокаційні станції “Гамма” і “Небо”. Радіус дії другого – півтисячі кілометрів. 

Читайте також: Кабмін пропонує ВР додатково спрямувати на оборону понад 518 млрд грн: де візьмуть гроші

Про це повідомляє пресслужба Міноборони РФ.

“У Калінінградській області триває тактичне навчання за участю підрозділів полку ППО Балтійського флоту, оснащених сучасними радіолокаційними станціями “Небо” і “Гамма” , — повідомив російський підполковник Сергій Зибінський, речник Західного військового округу.

Як додають російські військові, в межах маневрів солдати повинні будуть підготувати радіолокаційні станції та належним чином замаскувати бойові позиції. Після оголошення бойової тривоги їх завданням буде виявлення в небі іноземних літаків, визначення їхньої національності та передавання отриманої бойової інформації на вищі командні пункти. Вони будуть озброєні зенітно-ракетними комплексами С-400.

Зазначається, радіолокаційні станції зможуть контролювати повітряний простір на відстані в кілька сотень кілометрів. Інформація про повітряну обстановку від усіх підрозділів радіолокації миттєво надходить на пункти управління.

У навчаннях беруть участь близько 100 військовослужбовців та близько 30 одиниць озброєння та спецтехніки. У РФ переконують, що навчання має плановий характер.

“Небо” наразі є одним з найпотужніших російських переносних радарів. Його радіус дії сягає 500 км. Розташований у Калінінградській області, завдяки йому намагаються “підглянути” за небом над 7 країнами  Білорусі, Естонії, Литві, Латвії, Німеччини, Польщі та Швеції.

Калінінградська область наразі є найбільш мілітаризованою територією Російської Федерації. Також в області є чотири військові аеропорти.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com