Як латвійський банк разом із українською прокуратурою грабують вітчизняний бізнес

9.09.2021, 15:05
100593

Рейдерське захоплення майна українського виробника олії на мільйони! І до чого тут… іноземці?!?! 

Як дві закордонні компанії на чолі з латвійським банком «АТ Ріетуму Банк» та за участю швейцарської компанії «Oleos Swiss S.A.» шахрайським шляхом відбирають майно у одного з найбільших олійноекстракційних заводів Дніпропетровщини!?!?

Здавалося б, звичайна господарська операція між двома українськими компаніями. Восени 2020 року Знаменівський МЕЗ продає в кредит українському підприємству олію власного виробництва на сотні мільйонів гривень.

Згодом покупець повідомляє, що коштів для розрахунку немає. Та ще й товар повернути не може. Стверджує -товар поставив на експортний термінал Миколаївської області в квоту швейцарської компанії «Oleos Swiss S.A.» , що в подальшому підтвердив Денис Дмитрієв ( представник «Oleos Swiss S.A.» в суді).

Між компаніями виникає суперечка з приводу права власності на поставлений товар. Господарським судом Дніпропетровської області приймається позитивне рішення на користь Знаменівського МЕЗа. Право власності на олію визнано за МЕЗом. Справедливість встановлена! І тут починається найголовніше… .

У травні 2021 року коли представники Знаменівського МЕЗА звернулися на експортний термінал Миколаївської області, де перебуває в квоті «Oleos Swiss S.A.» 3,5 тис. тон олії  (належної МЕЗУ), з вимогою видати її власнику, на арені з’явився латвійський банк «АТ Ріетуму Банк»! 

Читайте також: Які продукти найближчим часом подорожчають: прогноз економіста

Стверджуючи, що ця олія знаходиться у нього в заставі, яку начебто передав «Oleos Swiss S.A.» в забезпечення повернення отриманого кредиту в розмірі 3 млн Євро, банк розгорнув масштабну кампанію з легалізації шахрайської схеми захоплення майна МЕЗА. Банк незаконно реєструє обтяження на олію в реєстрі рухомого майна. Розпочинає активну апеляційну роботу з оскарження рішення суду прийнятого на користь МЕЗА та будь-яких можливих рішень, дій, тощо, що вчиняються з метою виконання рішення суду та повернення МЕЗУ його майна. Погрожує посадовим особам Знаменівського МЕЗА, його представникам, якщо той не припинить дії з повернення майна. 

Як повідомляється, «Oleos Swiss S.A.» не є та ніколи не був власником 3,5 тис. тон олії. Кредитні кошти, видані наче б то на придбання цієї олії «Oleos Swiss S.A», переводились Банком на розрахункові рахунки іншої компанії з ціллю здійснення штучних оплат. А договір кредиту, застави і інші документи датовані подальшою датою після ухвалення судового рішення у справі Знаменівського МЕЗА. 

І ключове – Знаменівський МЕЗ, як власник олії, не уповноважував жодну особу відчужувати з правом застави своє майно. Ні  «Oleos Swiss S.A.», ні будь-які інші українські чи іноземні компанії. 

«Очевидні факти вказують на те, що олія не є заставним майном Банку. Проте, він продовжує стояти на своєму та перешкоджати Знаменівському МЕЗУ у поверненні власного майна. Сьогодні незаконно здійснюється тиск на Знаменівський МЕЗ з боку Офіса Генпрокурора, який відкрив кримінальне провадження за зверненням «АТ Ріетуму банка» та арештував олію. Після того як Знаменівський МЕЗ звернувся до Печерського районного суду м. Києва зі скаргою на накладений арешт в Інтернет- виданні Кorrespondent.net, вийшла замовна стаття про начеб то шахрайські дії МЕЗА та рейдерське захоплення заставного майна Банка.» – відмічають у Знаменівському МЕЗІ.

Розповсюджуючи недостовірну інформацію в ЗМІ, вказуючи на ніби то резонансність ситуації, яку навіть обговорюють вищі ешелони влади на зустрічі  президентів Латвії та України, «АТ Ріетум банк» свідомо надає розголосу цій ситуації, тим самим  здійснює адміністративний тиск на органи державної влади України, суд та органи досудового розслідування, прокуратуру, навмисно видаючи цивільно-господарські відносини за злочинні дії з метою приховання того факту, що іноземні компанії фактично привласнюють майно українського виробника. 

Всі судові справи про які йде мова в статті Кorrespondent.net фактично ініційовані латвійським банком в змові зі швейцарською компанією, що очолює саме банк, але про це Кorrespondent.net  не повідомляє. Як не повідомляє він і про те, що заставним спірне майно стало лише 04 червня 2021 року, після того, як його власник Знаменівський МЕЗ вже звернувся за своїм майном та завадив іноземним компаніям привласнити  соняшникову олію. Вся інформація стосовно цього є у відкритих джерелах, на сайті судової влади та відповідних  відкритих реєстрах. 

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com