Лікар розповів про небезпечні наслідки за легкої форми коронавірусу

4.12.2021, 13:30
106409

Наслідки COVID-19 іноді набагато страшніші від самого захворювання, розповів японський лікар Коїті Хірахата. За його словами, більше третини його пацієнтів стали хворими після перенесеної коронавірусної інфекції

“Дві основні особливості – це те, що жінок у півтора рази більше, ніж чоловіків, і що переважно тяжкі наслідки спостерігаються у молодих людей”, – сказав він.

Лікар пояснив, що серед його пацієнтів найбільше сорокарічних людей (123 особи), потім слідують тридцятирічні (91) та двадцятирічні (65). Є дві дитини до десяти років і ще 24 особи – від 10 до 20 років. Тобто переважна більшість (80,69 відсотка) – це молоді люди до 40-50 років.

Читайте також: До 15° морозу: рятувальники не радять цими вихідними підкорювати гори Закарпаття

“Іншими словами, якраз та вікова категорія, в якій перебіг хвороби вважається найлегшим, дає більш тяжкі наслідки після захворювання. А ті, у кого хвороба проходила безсимптомно, найбільш схильні до тяжких наслідків”, – сказав Хірахата.

Він навів кілька прикладів, коли COVID-19 протікав дуже легко – невисока температура трималася день або зовсім не було симптомів, але саме в таких випадках наслідки виявилися найважчими.

“У кожного пацієнта одразу кілька симптомів. Найпоширеніший – слабкість, від неї страждають 97,1 відсотка. Цей стан може тривати все життя або принаймні кілька років. У легкому випадку він може закінчитися через кілька місяців”, – розповів лікар.

Наступний симптом, за його словами, це пригніченість, депресивний стан. Його відчувають дуже багато – 86,8 відсотка. Далі – так званий “туман у голові”, який супроводжується нездатністю сконцентруватися, поганим запам’ятовуванням, незрозумілою свідомістю, нездатністю сформулювати думку, він зустрічається у 83 відсотків пацієнтів. Від головного болю страждають 77,4 відсотка, стільки ж – від болю у всьому тілі, труднощі при диханні зазнають 73,3 відсотка.

На прискорене серцебиття поскаржилися 71,3 відсотка, стільки ж на безсоння, ще 63 відсотки – на відсутність апетиту, а 52,9 відсотка – на випадання волосся. У 35,2 відсотка немає нюху, а 27,9 втратили смакові відчуття.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com