Міністри закордонних справ України та Польщі закликали президента США Джо Байдена не допустити завершення будівництва газопроводу “Північний потік-2”

23.02.2021, 12:20
94838

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау закликали президента США Джо Байдена не допустити завершення будівництва газопроводу “Північний потік-2”.

Із таким закликом до президента США вони звернулися у своїй спільній статті, опублікованій у понеділок, 22 лютого, у виданні Politico, – передає Deutsche Welle.

Читайте також: Польща оштрафувала Газпром на $7,6 млрд за “Північний потік-2”

“Ми закликаємо президента США Джо Байдена використати всі наявні в його розпорядженні засоби, щоб не допустити завершення проєкту”, – йдеться у статті.

Глави МЗС двох країн зазначили, що в цьому питанні США продовжують відігравати критично важливу роль. “Необхідно спростувати твердження про те, що “Північний потік-2” став “занадто великим, щоб зазнати невдачі”, і що його просто треба завершити. Якщо проєкт буде успішним, Росія може спробувати переконати українську громадськість у тому, що Захід не піклується про власні принципи і, зрештою, про безпеку і процвітання України”, – вважають міністри.

Щодо позиції Німеччини у питанні добудови газогону, то глави МЗС України і Польщі зазначили, що ФРН є “нашим близьким союзником і партнером”, але у цьому проєкті йдеться не про енергетичну безпеку Німеччини. У статті наголошується, що Київ високо цінує зусилля Німеччини щодо встановлення миру на Донбасі та її життєво важливу підтримку реформ в Україні.

Читайте також: “Північний потік-2”: Держдеп США назвав можливі об’єкти санкцій

“Ми поважаємо право Німеччини висловлювати свою точку зору. Але ми також твердо переконані в тому, що такі проєкти не можна розглядати вузько через призму двосторонніх відносин, а натомість необхідно підходити до них із ширшої перспективи інтересів і безпеки Європи загалом”, – заявили міністри.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com