У ВООЗ заявили про низьку ефективність закриття шкіл у боротьбі з коронавірусом

27.10.2020, 18:53
87617

Всесвітня організації охорони здоров’я вважає закриття шкіл малоефективним способом боротьби з пандемією коронавірусу. Регіональний директор європейського відділення ВООЗ Ганс Клюге закликав відкривати школи, оскільки їх закриття лише шкодить дітям.

Читайте також: Пандемія коронавірусу: у ВООЗ зробили невтішний прогноз

“Закриття шкіл мало сприяє боротьбі з інфекцією, тому їх слід відкривати. Під найбільшим впливом опиняються діти, що знаходяться у складній життєвій ситуації”, – зазначив Клюге.

Вчені наразі досі не дійшли згоди у питання необхідності закриття шкіл як карантинного заходу, повідомляє Bloomberg. Одним з аргументів для відкриття шкіл є те, що діти не є основним джерелом поширення вірусу. Є дані, які вказують, що молодь легше переносить хворобу. У більшості учнів, які інфікувалися вірусом, проявляється мало симптомів або ж симптоми взагалі відсутні.

Проте є також численні дослідження, які демонструють, що навіть за відсутності симптомів, носії коронавірусу можуть інфікувати інших людей. Як результат, діти та молоді люди можуть поширювати вірус серед людей похилого віку вдома, в громадському транспорті чи деінде.

Дослідження, проведене в Німеччині, свідчить про відсутність негативних наслідків для громадського здоров’я після відкриття шкіл, що, на думку дослідників, було наслідком суворих гігієнічних заходів.

В той же час міждержавне дослідження, яке охопило 131 країну, опубліковане цього місяця, показало, що відновлення роботи шкіл може збільшити передачу вірусу на 24% через чотири тижні після відновлення звичного навчального процесу, тоді як закриття шкіл може зменшити поширення хвороби на 15% за той самий проміжок часу.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com