7 типів програм, які небезпечно завантажувати на смартфон

26.10.2021, 10:40
103809

Дізнайтеся, як деякі програми можуть зашкодити вашому телефону та поставити під загрозу вашу безпеку

Важливо триматися подалі від деяких програм, щоб захистити свою особисту інформацію. Пакети програм Android (APK) та підозрілі програми в магазинах можуть зробити ваш смартфон вразливим для вторгнень та шкідливих програм. Крім того, деякі програми можуть викликати підозри через багатообіцяючі послуги, такі як заробіток грошей. Ось вісім типів програм, яких слід уникати на своєму смартфоні з метою безпеки, передає iTechua.com .

1. Зламані APK-файли

Android дозволяє завантажувати програми із зовнішніх джерел крім Play Store, оскільки це операційна система з відкритим вихідним кодом, відмінна від iPhone (iOS). Ця лазівка ​​дозволяє вам встановлювати на мобільний телефон зламані програми, які є програмами з модифікованим кодом – зазвичай з метою надання платних функцій безкоштовно і незаконно.

Читайте також: До і після щеплення від Covid-19: як пережити вакцинацію без погіршення самопочуття

Цей тип програм упаковується у формат APK і встановлюється на Android вручну без втручання служби безпеки Play Store. Змінені програми можуть бути легко зламані зловмисниками і, отже, несуть ризики безпеки, такі як зараження телефону шкідливим програмним забезпеченням. Не рекомендується завантажувати та встановлювати програми з-за меж Play Store на свій смартфон. Обирайте офіційні магазини чи авторитетні джерела.

2. Підозрювальні програми

Завжди рекомендується завантажувати програми з офіційних магазинів, але навіть у App Store та Play Store можуть бути віруси. Хоча iOS безпечніша, ніж Android, завдяки політиці Apple, що забороняє встановлення програм із зовнішніх джерел, в App Store все ще є шкідливі програми. Основна загроза, що спостерігається в обох магазинах, – це рекламне програмне забезпечення, шкідливі програми, що показують занадто багато реклами без дозволу користувача.

Щоб зменшити ймовірність завантаження заражених програм, необхідно звернути увагу на кілька моментів:

Не завантажуйте неперевірені програми.

Прочитайте опис програми.

Слідкуйте за відгуками інших користувачів.

Видаліть програми, що рідко використовуються.

Перевірте використання даних програми.

Захистіть смартфон антивірусом.

3. Програми з обов’язковим оформленням пробного періоду

Fleecewares – це програми з простими функціями (наприклад, редагування фотографій та ігри), які на перший погляд поводяться як будь-які інші. При першому доступі вони пропонують безкоштовний пробний період, який дає доступ до додаткових функцій програми. Але після безкоштовного періоду програма стягує гроші за передплату. Fleceware використовує неуважність користувача, який забуває відмовитись від підписки до закінчення пробного періоду.

Популярні новини  Назвали ознаки того, що вашому ноутбуку потрібен ремонт

4. Антивірус від підозрілих розробників

Спори про те, чи дійсно необхідне встановлення антивіруса на мобільні телефони, не мають правильної відповіді. Багато хто стверджує, що немає необхідності завантажувати подібне програмне забезпечення на iPhone, наприклад, через заводський захист Apple. Хоча єдиної думки немає, важливо враховувати обсяг інформації, якої антивірус має доступ при завантаженні.

Незважаючи на те, що це програмне забезпечення безпеки, вона вимагає авторизації для великої кількості даних користувача, так що будьте напоготові. Виберіть завантаження антивірусу від відомих розробників та перевірте рейтинги програми перед завантаженням.

5. Програми для заробітку

Програми для заробітку популярні через те, що користувачі отримують гроші при відповідях на опитування в ігри, оцінку онлайн-платформ, виконання певних завдань, перегляд відео або тестування інших програм. Призи можуть бути різноманітними, наприклад оплата через PayPal, роздача монет для конвертації у ваучери або кредит в онлайн-магазинах Amazon та iTunes.

Однак програми становлять небезпеку для користувача, оскільки вони можуть мати доступ до інформації, яка використовується для відстеження, наприклад, розташування та доступу до камери та мікрофона мобільного телефону. Так що будьте уважні з програмами, які запитують дані, такі як номери кредитних карток або банківських рахунків. Уникайте реєстрації на платформах, які стягують комісію, оскільки це може бути шахрайством.

6. Програми, які обіцяють звільнити пам’ять

Програми, які стверджують, що звільняють пам’ять пристрою, часто працюють на основі загальних пропозицій, наприклад, видалення програм, що не використовуються. Ці програми для очищення використовують пам’ять, тому в результаті ніякого позитивного ефекту вони не приносять.

7. Програми з функціями, що вже є на мобільному телефоні

Під час розгляду питання про завантаження програм, які надають послуги, які пропонуються заводськими налаштуваннями смартфона (ліхтарик, клавіатура, погода тощо), виберіть програми, вже встановлені на телефоні. Сторонні програми можуть зрештою вимагати дуже нав’язливі дозволи на доступ до розташування користувача або списку його контактів.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com