Лікарі заборонили їсти ці продукти на сніданок, і ось чому

9.04.2024, 20:03
157047

Сніданок – це перше приймання їжі після дванадцятигодинного голодування, тому воно має бути найбільш здоровим та поживним. Лікарі рекомендують снідати продуктами, які містять вітаміни й мінерали, що допоможуть зарядити організм бадьорістю та енергією на тривалий проміжок часу. Медики надали перелік із восьми продуктів, які не варто їсти зранку, бо від них буде лише шкода.

Читайте також: Мирний саміт України: Швейцарія планує провести зустріч у червні – Bloomberg

Які продукти не варто їсти на сніданок: що краще вживати натомість

Солодкі пластівці. Солодощі можуть викликати різке підвищення цукру в крові та у такий спосіб  спровокувати підйом, а потім спад енергії. Тому після такої їжі хотітиметься спати увесь день. Краще вибрати пластівці з цільнозернового борошна, які мають низький вміст цукру. Тоді ви почуватиметеся бадьорими упродовж всього дня.

Йогурти з домішками. Такий продукт містить багато домішок, штучних барвників та консервантів. Краще вибирати грецький йогурт і додавати самостійно свіжі фрукти і ягоди.

Білий хліб виготовляється з борошна глибокої обробки, тому він абсолютно не має жодної користі, бо всі вітаміни та поживні речовини було втрачено на етапі виготовлення випічки. Краще вибирати цільнозерновий хліб з високим вмістом рослинної клітковини, яка заряджатиме енергією упродовж усього дня.

Бутерброди з нездоровою начинкою. Не варто їсти бутерброди з продуктами, які мають жири тваринного походження. Краще надати перевагу канапкам з рибою, овочами, сиром та яйцями.

Млинці й сироп. Це цукрова пастка для організму, яка, окрім шкоди, нічого не приносить. Варто замінити традиційні млинці на випічку з цільнозернового борошна, яка заряджатиме тіло енергією та бадьорістю.

Оброблене м’ясо на сніданок. Бекон, ковбасні вироби, запечене м’ясо можуть бути прекрасним варіантом для обіду — але не для сніданку. Адже такі продукти містять багато натрію та насичених жирів, які провокуватимуть сонливість та важкість у шлунку. Якщо дуже хочеться м’яса, можна зробити бутерброд із курки або індички.

Мафіни й тістечка. Така випічка містить рафінований цукор і нездорові жири, тому варто вибирати десерти з цільного зерна, які будуть вкрай корисними і поживними для вашого організму.

Магазинні фруктові соки після обробки не містять клітковини, натомість мають багато рафінованого цукру, що може спричинити підвищення інсуліну в крові. Краще вибирати свіжі фрукти чи фреш, якщо немає протипоказань за станом здоров’я для вживання концентрованих соків.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com