Карпати вітають вас: обираємо курорт для зимового відпочинку!

26.11.2023, 23:04
150398

Більшість українців відмовляються від гірськолижного відпочинку, мотивуючи це тим, що не вміють кататися. Деякі не їдуть туди, боячись складних трас та перешкод. Дехто вважає, що такий вид спорту не для них. Але насправді всі ці люди дуже сильно помиляються. Нині безліч таких курортів мають облаштовані спуски для новачків. Також тут працюють інструктори, які радо допоможуть стати на лижі чи опанувати сноуборд.

Читайте також: Чи дійсно вівсянка корисна: дієтолог дала остаточну відповідь

Ще один плюс – не потрібно летіти за кордон. На теренах нашої неньки є безліч локацій, де можна насолодитися горами та гарними маршрутами.

Куди вирушити цією зимою – зараз розкажемо!

Буковель

Найвідоміше місце для відпустки серед українців. Про нього чули навіть ті, хто ні разу в житті не катався його схилами. Тут розташовуються фешенебельні готелі, елітні ресторани та бальнеологічні комплекси.

Серед населення цей курорт вважається найдорожчим, але насправді тут можна зняти номер чи будиночок за приємною ціною. З їжею така ж історія. Розкішні заклади харчування спокійно співіснують з бюджетними пабами та їдальнями.

Щодо спусків, то їх тут аж 62, загальною протяжністю 50 кілометрів. Щоб початківці та аси розрізняли, складні траси чи ні, вони позначені трьома кольорами. Сині – легкі, створені для тих, хто тільки починає знайомитися із зимовими видами спорту. Червоні – середньої складності. Їх обирають ті, хто вже має досвід катання, але ще невпевнений у своїх навичках. Чорні – для професіоналів. Вони оснащені трамплінами та різними перешкодами.

Драгобрат 

Для тих, хто полюбляє усамітнення, цей гірськолижний простір підійде найкраще. До нього складніше дібратися, ніж до Буковеля, адже він розташований далеко від населених пунктів. Але треба зазначити, що довга дорога до нього відразу забувається, коли бачиш на власні очі мальовничі краєвиди.

Приїхавши сюди, ви наче потрапляєте до казки, де є тільки гори, засніжений ліс і полонини. Локація має менше трас, ніж попередній курорт – всього 20. Але великим плюсом можна назвати те, що комплекс знаходиться на висоті 1500 метрів.

Через цю особливість сніги вкривають місцеві маршрути з листопада по травень. Цей курорт вважається найвищим в Україні. Саме тому сюди прямують відчайдухи, які обожнюють екстремальні спуски.

Славське

Якщо люті морози не для вас, відправляйтеся до цієї місцини. Тут напрочуд мʼяка та лагідна зима, тому замерзнути не вдасться. Необовʼязково прямувати сюди, щоб покататися, адже тут є безліч розваг на будь-який смак.

Поціновувачам дискотек, вечірок і тематичних пабів також нудно не буде. Їх тут дуже багато. До того ж звідси постійно вирушають екскурсії – ідеальне заняття, щоб помилуватися краєвидами. Вони тут дійсно неймовірні.

Загальна кількість трас – 11. Та не дивуйтеся такій малій кількості. Вони довгі й мають різний ступінь складності. Не дарма наша олімпійська збірна тренується саме у Славському. До речі, висота спусків також вражає. Вона варіюється від 1000 до 1600 метрів над рівнем моря. Також тут функціонує найдовший крісельний витяг в Україні.

Пилипець

За версією туристів, цей курорт – бюджетна версія Драгобрату. Ціни тут помірні як на житло, так і на харчування. Але варто знати головну особливість локації – тут немає сніжних гармат, а отже початок сезону залежить від погодних умов. Щоб легше було визначитися з датою поїздки, всі гірські траси оснащені відеокамерами, через які можна подивитися на їх стан у режимі онлайн.

Сюди їдуть, щоб помилуватися казковою природою. Для українців це особливе місце, де можна вирватися з рутини та забути про буденні справи. Саме тут знаходиться унікальна полонина Боржава та водограй Шипіт. А ще це рай для фрирайдерів та тих, хто обожнює джибінг. До речі, тут щороку проводять змагання з цих двох видів спорту.

Звісно, тут є спуски для початківців і професіоналів, загальною протяжністю 20 кілометрів. Сама база розташовується на висоті 700 метрів над рівнем моря. Найдовша траса знаходиться на горі Гимба.

Плай 

Відносно новий курорт, який відкрився у 2007 році. Він невеличкий за площею, але це не заважає йому щороку приймати тисячі відпочивальників. Багато хто з лижників і сноубордистів називають локацію “міні-версією Буковелю”.

Плай має спуски для дітей, початківців та асів. Всього 6 схилів із перепонами й трамплінами. Якщо набридне кататися, то можна замовити кінну прогулянку або відвідати колибу, де гостинно зустрінуть і пригостять смачним трав’яним чаєм. Для любителів міцних напоїв запропонують пряний глінтвейн.

Українські гірські ландшафти нічим не гірші, ніж закордонні. Тому не обов’язково вирушати в далекі краї, щоб добряче відпочити. До того ж наші гірськолижні курорти відкриваються наприкінці осені та майже всі працюють до середини весни. Тож плануйте канікули, купуйте квитки та пакуйте валізи. Час підкорювати снігові траси.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com