Обіцянки Порошенка: що “недообіцяв” гарант?

2.02.2019, 11:52
10159

На минулих президентських виборах Петро Порошенко пообіцяв продати Roshen. Що виконав гарант, а де слова все ж не дотримав?

Читайте також: 1000 гривень за голос: як Порошенко скуповує електорат

П’ять років тому, на минулих президентських виборах, Порошенко давав багато обіцянок. Найважливіша з них – продати за рік свою компанію Roshen. Президентський пост він все ж отримав, та завод не пустив з молотка, “бо Батьківщина і Roshen не продається”.

Порошенка найлегше перевірити на правдивість передвиборчої програми, адже один кредит довіри українського народу він вже раз отримав. Отож, що втілив, а що забув виконати Петро Олексійович.

Президент миру. У 2014 році Порошенко заступив на пост як “президент миру”, обіцяючи дипломатичним шляхом повернути Крим та мирними переговорами зупинити війну на Сході. Змусити Путіна вивести війська з Донбасу та віддати Крим Порошенко не зміг навіть за підтримки ЄС та США. Тому тепер українці мають покласти усі надії лише на європейські санкції проти Росії, переконаний Петро Олексійович. На випадок ескалації конфлікти Порошенко починає розбудовувати армію.

Його виборча кампанія побудована на протистоянні “Порошенко – Путін”. Тому використовуються гасла на кшталт “Проголосувати за Порошенка – зберегти державу”, “Порошенко – це Україна”. Дані слогани дуже нагадують передвиборчі методи Путіна: “Есть Путин – есть Россия, нету Путина – нету России!”.

Переконатись в тому, що Путін і дійсно дуже близько від України не важко, адже напередодні виборів його кум Медведчук визвався проводити прямі переговори з сепаратистами Донбасу та Кремлем. Таким “сімейним розборкам” Порошенко зовсім не завадив

Вже 5 років Петро Олексійович обіцяє українцям відкрити шлях на Захід. Асоціацію та безвіз з Європою він підписав. Тепер він обіцяє народу членство в ЄС та НАТО, реформувати економіку та наблизити рівень життя до європейських стандартів.

Що стосується економіки, то президент робить значні прорахунки. У 2014 він говорить про зменшення податків, посилення функцій Антимонопольного комітету та перекривання офшорів. Однак Антимонопольний комітет досі не бачить монополізації енергетичної сфери Ахметовим, а розрахунок платежів проводиться за вигідною для олігарха схемою “Роттердам+”

ЄС – це рівність громадян та права свободи. Порошенко обіцяє “ощасливити” україців, хоча забуває сказати, як держава може протидіяти нападам та вбивствам активістів та журналістів.

У 2014 Порошенко об’єднав усіх посадовців вищих рангів. В.о. Олександр Турчинов не брав участі у виборах, як і прем’єр Арсеній Яценюк. Навіть Клично відмовився балотуватись, хоч мав найвищий рейтинг. Цього разу Порошенку також майже вдалося досягнути консенсусу топових політиків. Його знову підтримали усі високопосадовці, окрім Арсенія Авакова.

Найбільшим своїм досягненням Порошенко вважає створення ПЦУ, тому робить зараз “томос-тур” по всій Україні, поєднуючи його з можливістю “попіаритись” перед виборами.

Тепер його виборча кампанія побудована на безальтернативності: ТІЛЬКИ ВІН здатний зупинити війну, привести країну в Європу та провести реформи. Щоправда, соціологи впевнені – українці хочуть бачити нові обличчя в політиці, повідомляє hromadske.ua.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com