Через тотальне забруднення океанів, пластик вбудовується в наш харчовий ланцюжок, – Супрун

26.03.2019, 14:31
18088

Проблема забруднення Світового океану пластиковими відходами стала дуже часто обговорюватись останнім часом. Вчені застерігають про можливу екологічну катастрофу, а спеціалісти шукають альтернативу хімічному засобу.

Читайте також: Боротьба за клімат: як в Європі переробляють пластик (відео)

Пластиком забруднена навіть вода – як у крані, так і в пляшках. В одному з досліджень понад 80% зразків води, які взяли в різних частинах світу, були забруднені мікропластиком. Про це на своїй сторінці у Facebook пише в.о. глави МОЗ Уляна Супрун.

“Мікропластик настільки поширений, що вбудовується в наш харчовий ланцюжок. Деякі організми, до прикладу, планктони, можуть поглинати пластик, далі їх їдять більші тварини й, насамкінець, мікропластик потрапляє до нашого столу”, – йдеться у її повідомленні. Попри те, що приблизно 90% мікропластику виводиться з людського організму, цього може бути достатньо, щоб викликати локальні запалення, впливати на мікробіом травної системи, вивільняти токсини, зазначила Супрун.

“Сьогодні людство виробляє майже 300 мільйонів тонн пластику щороку, половина з яких – для одноразового використання. А понад 8 млн тонн пластику потрапляє в океан. Проблема набрала глобального масштабу. Тому роль кожного важлива: менше використовуйте пластик, купуйте воду в склянках або беріть пляшку води з собою, щоб не купувати в магазині. За можливості – сортуйте пластик та віддавайте його на перероблення”, – радить Міністерка.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com