Міністр Дмитро Дубілет пропонує скасувати трудові книжки

18.09.2019, 12:52
42568

Дмитро Дубілет планує за 6−9 місяців перевести в електронний формат документи, що стосуються кадрових питань в держорганах. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook

“Починаємо поступово винищувати паперові процеси в держорганах. Починаємо з шматка, на який припадає велика частина паперового документообігу – кадрового (він же HR)”, − написав Дубілет.

Читайте також: Перші кроки діджиталізації: як проходитимуть електронні вибори та перепис населення (відео)

За оцінкою міністра, тільки на канцелярію навколо кадрових документів держава витрачає 50-100 млн грн щорічно. Міністр пропонує кілька ключових змін.

Наприклад, заборонити подачу документів на прийом на роботу або на конкурси в паперовій формі. Дубілет відзначає, що такий підхід може здатися занадто суворим. Але, він нагадує, що у всіх держслужбовців і чиновників є електронний цифровий підпис, оскільки вони подають декларації у НАЗК в електронному вигляді.

“Тут мимохідь зауважу, що останнім часом держава почала змушувати громадян отримувати ЕЦП на  флешках “(токенах). Це неправильно. До цієї проблеми теж доберемося”, – повідомив Дмитро Дубілет .

Оцифрувати архів, скасувати закони, які зобов’язують зберігати паперові справи 75 років. Спростити логіку погоджень: блок−схеми, за якими документи “ходять” по кабінетах, спростити і скоротити в 3-4 рази.

Планується створити єдиний реєстр держслужбовців. На думку Дубілета, це повинно підвищити ефективність роботи і в тому числі полегшити життя бізнесу.

“І багато−багато іншого. Для цього нам доведеться поміняти кілька законів і постанов, а також впровадити правильне ІТ. Само собою, з особливою увагою до кібербезпеки. Я розраховую, що ми зможемо все це зробити протягом 6-9 місяців”, − йдеться у повідомленні.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com