Суд відправив за ґрати на 12 років коригувальницю вогню по Лисичанську

13.09.2022, 16:00
127376

В Tеlеgram жінка входила до групи «Модератори», 7 учасників якої обмінювались інформацією про пересування підрозділів ЗСУ територією Луганщини

Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області відправив за ґрати місцеву жительку за коригування вогню по Лисичанську.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 6 вересня.

За матеріалами справи, наприкінці лютого у «Теlеgram» жінка почала надсилати невстановленим слідством особам з ніками «Ждущая Мир» і «V» дані про розташування військових ЗСУ та про влучання артилерійських обстрілів по Лисичанську.

Зокрема, 28 лютого обвинувачена передала таку інформацію: «ПТУ № 94 на кварталах завода находятся ЗСУ». Після цього 2 березня об’єкт обстріляли збройні формування держави-агресора.

Обвинувачена відправила три фотознімки пошкодженої будівлі і два фото з частиною касетної бомби, а також текст «да там еще после второй бомбежки жесть. Там еще рядом где луранет попало в дом. Но не фоткала».

Читайте також: Українські військові знайшли “стіну Яценюка” на кордоні з Росією (відео)

На початку березня обвинувачена передала невстановленій особі таку інформацію: «В севере.. Курчатова 2б (возле озера, внутри квартала) два БТР, три громкие пушки, один танк, укропов около 20 шт. БТР стоит стволом в арку на кольцо раз ворота трафика. Танк в другой арке, в сторону Вороново».

Крім того, в Tеlеgram жінка входила до групи «Модератори», 7 учасників якої обмінювались інформацією про пересування підрозділів ЗСУ територією Луганщини, обговорювали обстріли Лисичанська.

29 березня вона повідомила невстановленим особам про артилерійські влучання по вул. Звільненій та її околицях.

10 квітня коригувальницю затримали і помістили під варту в ДУ «Хмельницький слідчий ізолятор». Судили її у режимі відеоконференції. Зі слів обвинуваченої, вона працювала режисером Лисичанського будинку культури.

Громадянці інкримінували допомогу незаконним збройним чи воєнізованим формуванням на тимчасово окупованій території та/або збройним формуванням держави-агресора у веденні бойових дій проти ЗСУ, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 7 ст. 111-1 ККУ).

Жінка вину визнала повністю, щиро розкаялася і підтвердила, що скоїла злочин «з мотиву негативного ставлення до державної влади України».

Суд визнав обставинами, що пом’якшують покарання, щире каяття і активне сприяння розкриттю злочину, а обставиною, що обтяжує покарання, вчинення злочину за попередньою змовою групою осіб.

Суд дійшов висновку, що виправлення обвинуваченої неможливе без ізоляції від суспільства і призначив їй 12 років позбавлення волі.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com